Geplaatst op Geef een reactie

Hoe wordt CBD olie gemaakt

Cannabisolie kan worden gemaakt met verschillende samenstellingen. Twee van de belangrijkste ingediënten zijn Hennep (zonder THC) en de andere is Cannabis (met THC).


Voor de vervaardiging van CBD-olie kan de CBD-olie worden gemaakt van zowel Hennep (zonder THC) als Cannabis (met THC). Zolang de Cannabis niet wordt verhit, wordt de THCa niet omgezet in THC die je ‘high’ maakt. Er is een groot verschil tussen CBD-isolaat en CBD-olie met een volledig spectrum, die andere cannabinoïden en terpenen bevat, de ontstekingsremmende elementen in de plant.


Er zijn verschillende manieren waarop olie uit de planten wordt gehaald om CBD olie te maken. Een van deze manieren is het gebruik van CO2 om de plant te spoelen. Dit proces gebruikt C02 onder druk om de gewenste fytochemicaliën uit de plant te halen. CO2 wordt gebruikt omdat het een oplosmiddel is dat niet de gevaren kent die andere oplosmiddelen zoals aceton, benzeen en alcohol met zich meebrengen. Veel fabrikanten gebruiken CO2 om een zuivere, schone en kwalitatieve olie te maken. Enkele andere toepassingen van CO2 als oplosmiddel zijn het verwijderen van de cafeïne in cafeïnevrije koffie of bij de productie van essentiële oliën.


Het proces begint met CO2 in gasvorm. Dit gas wordt afgekoeld en onder druk gezet om het om te zetten in vloeibare vorm. Wanneer het opnieuw wordt verhit en onder druk wordt gezet, wordt het superkritisch. Dit superkritische CO2 heeft speciale eigenschappen tussen gas en een vloeistof waarbij het de ruimte vult als een gas en toch zijn vloeibare eigenschappen behoudt.


Vervolgens komt de superkritische CO2-vloeistof in een kamer die de ruwe cannabis bevat. Hier gaat de superkritische vloeistof door de cannabis terwijl de trichomen zoals THC zachtjes oplossen. Een ander effect van dit proces is dat het alle bacteriën, insecten, mijten, schimmels of meeldauw op de plant doodt, wat aanzienlijk gezonder is bij consumptie (niet dat je dat zou moeten doen).


Om de CBD-verbinding in de plant te isoleren moet de geëxtraheerde olie gedistilleerd worden. Na extractie doorloopt de olie 2 stappen, de eerste heet Winterization en de tweede Shorth Path Distillation.


Winterization
In de Winterization worden alle ongewenste elementen die uit de plant zijn gehaald verwijderd. Deze elementen omvatten vetten, wassen en lipiden. Dit proces is nodig omdat tijdens de superkritische extractie ook enkele elementen worden geëxtraheerd, waaronder materiaal dat u niet in het eindproduct wilt hebben. Op dit punt moet de olie nog geraffineerd worden.
Dit filteren gebeurt wanneer een mengsel van nauwkeurig gekozen alcoholen intensief wordt geroerd tot de vloeistof volledig gemengd is. Het mengsel wordt een nacht in een diepe vriezer geplaatst, zodat het mengsel ’s morgens klaar is voor filtratie. De ongewenste vetten enz. worden verwijderd met behulp van een Buchnertrechter met behulp van een filterpapier. Nu de ongewenste elementen uit het mengsel zijn, is het tijd om alles op te warmen en de alcohol te verwijderen. De olie heeft een lager kookpunt dan de alcohol, zodat de alcohol kan worden opgevangen en gebruikt voor de volgende batch.

Korte weg destillatie
Nu de ongewenste elementen zijn verwijderd, moet de CBD nog worden geïsoleerd. Dit gebeurt door de olie te verhitten en de verschillende elementen met verschillende kookpunten te extraheren. Al deze elementen hebben verschillende toepassingen, maar wij concentreren ons nu op de CBD.
Nu is je CBD olie isolaat klaar voor waar je het ook voor wilt gebruiken!


Ps: We mogen wettelijk niet praten over consumptie, dus dat zullen we niet doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *